'Huurakkoord nadert alsnog: wederom tijdelijke transfer Van Hooijdonk'

'Huurakkoord nadert alsnog: wederom tijdelijke transfer Van Hooijdonk'

12-07-2022 21:39
69

Sydney van Hooijdonk lijkt ook komend seizoen voor sc Heerenveen te spelen. De spits werd in de tweede helft van het vorige seizoen al gehuurd van Bologna, dat hem opnieuw elders wil stallen.

Een definitieve transfer zat er niet in, maar Heerenveen was al enige tijd bezig met een nieuwe huurdeal. Dat was echter een complexe operatie en in de tussentijd werd Van Hooijdonk ook gelinkt aan FC Groningen, als mogelijk ruilmiddel voor Bologna-target Jörgen Strand Larsen. Het heeft er nu echter alle schijn van dat Van Hooijdonk zich opnieuw in het Abe Lenstra Stadion zal melden.

Volgens de Leeuwarder Courant zitten Heerenveen en Bologna alsnog op één lijn en lijkt er een doorbraak aan te komen. Van Hooijdonk ziet een terugkeer in Heerenveen zitten en de Italianen willen toch nog meewerken aan een nieuwe huurtransfer.

Van Hooijdonk speelde vorig seizoen vijftien officiële wedstrijden en scoorde na een moeizame start zeven keer voor Heerenveen. Mede door de doelpuntenproductie van de Bredase spits haalden de Friezen na een eindsprint alsnog de play-offs om Europees voetbal.