Voetbal International: Barcelona verzoekt Frenkie de Jong te vertrekken

Voetbal International: Barcelona verzoekt Frenkie de Jong te vertrekken

15-07-2022 14:47 Laatste update: 15:07
269

FC Barcelona wil af van Frenkie de Jong. Dat heeft de 25-jarige middenvelder te horen gekregen van de clubleiding, meldt Voetbal International.

De toekomst van De Jong domineert al weken de Spaanse en Engelse headlines en nu meldt ook Voetbal International dat De Jong mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Barça heeft gespeeld. De middenvelder moet weg, zo heeft de Catalaanse grootmacht hem duidelijk gemaakt.

Het is geen geheim dat Manchester United dolgraag in zee wil met De Jong. Een Engelse delegatie bracht deze week een bezoek aan Barcelona en kwam terug met een akkoord over een totale transfersom van 85 miljoen euro: 75 miljoen gegarandeerd en 10 miljoen aan variabelen.

Nu de clubs er volledig uit zijn, ligt de bal bij De Jong. Hij lijkt echter niet van plan is om deze zomer van club te wisselen. Barça heeft daar andere gedachten over en wil hem verkopen. De noodlijdende club heeft de miljoenen nodig en heeft al genoeg middenvelders onder contract staan.

De Jong deed zijn vriendin Mikky Kiemeney tijdens zijn vakantie een huwelijksaanzoek en plande zijn toekomst in Barcelona. Zijn droomclub verlaten voor een onzekerder avontuur bij Manchester United, dat bovendien geen Champions League speelt, zou hem minder aanspreken.

De Jong heeft bij Barça een doorlopend contract tot medio 2026. Omdat de 25-jarige middenvelder in 2020 en 2021 geld in heeft geleverd, zou hij de komende seizoenen gecompenseerd moeten worden. Barcelona kan zich dat eigenlijk niet veroorloven.