Slot: 'Ajax betáált recordbedrag voor aanvaller, wij ontvángen een recordbedrag'

Slot: 'Ajax betáált recordbedrag voor aanvaller, wij ontvángen een recordbedrag'

20-07-2022 09:33 Laatste update: 21-07-2022 08:33
342

Arne Slot moet na een succesvol debuutseizoen bouwen aan een nieuw Feyenoord. Dat doet de trainer vol enthousiasme, maar hij benadrukt wel dat Feyenoord minder mogelijkheden heeft dan rivalen Ajax en PSV.

 De verliezend Conference League-finalist raakte met Tyrell Malacia, Guus Til, Reiss Nelson, Cyriel Dessers en Luis Sinisterra een half basiselftal kwijt. Feyenoord heeft nog steeds transfersommen nodig om te kunnen overleven. "De afgelopen twee jaar kwam er ook nog corona overheen. Daar gaan je inkomsten. Laat iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt vanuit dat perspectief nou verschrikkelijk dankbaar zijn dat we nu spelers verkopen", aldus Slot in gesprek met Voetbal International.

"Ik snap dat het in deze fase van de voorbereiding en een selectie met meerdere vraagtekens dubbel klinkt als je net je nieuwe seizoenkaart binnen hebt. Ook voor mij als trainer is het niet makkelijk en leuk als de beste voetballers vertrekken, maar voor de lange termijn is het nodig."

Feyenoord heeft inmiddels vier nieuwe spelers vastgelegd en de Pool Sebastian Szymanski zou ook onderweg zijn. De concurrentie heeft echter ook niet stilgezeten. "Je ziet bij die clubs dingen gebeuren die haaks staan op hoe wij het proberen op te vangen bij Feyenoord. Ajax betáált een recordbedrag (32,5 miljoen) voor een aanvaller, wij ontvángen een recordbedrag (25 miljoen) voor een aanvaller", doelt Slot op Steven Bergwijn en Luis Sinisterra.

Het vorige seizoen geeft de trainer uit Bergentheim echter vertrouwen. "In Europa wisten we clubs met hogere budgetten te verslaan. De uitdaging voor Feyenoord moet zijn dat deze club over een x-aantal jaar op dezelfde manier beleid kan voeren als Ajax en PSV."