Opvolger Wijndal bekend bij AZ: Bruno is écht een verlengstuk van mij

Opvolger Wijndal bekend bij AZ: "Bruno is écht een verlengstuk van mij"

20-07-2022 17:45 Laatste update: 18:08
42

Na het vertrek van Owen Wijndal naar Ajax moest er een nieuwe aanvoerder benoemd worden bij AZ. Trainer Pascal Jansen schept in aanloop naar het duel met Tuzla City in de voorronde van de Conference League duidelijkheid.

De opvolger van Wijndal is onder de selectie al bekend en ook tegenover de buitenwereld bestaan er nu geen geheimen meer: Bruno Martins Indi is de nieuwe aanvoerder van AZ. "Bruno was vorig seizoen al onze tweede man", aldus Jansen op de persconferentie, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Hij is een teamspeler bij uitstek en is echt een verlengstuk van mij en de rest van de technische staf."

De focus van de Alkmaarders gaat nu op het treffen met het Bosnische Tuzla. Jansen heeft zijn huiswerk in ieder geval op orde. "Het zijn echte overlevers. Fysiek sterk met een gemiddelde lengte van boven de een meter 85. Het ging ze in de vorige ronde tegen de tegenstander uit San Marino makkelijk af."

Eén iemand die er in ieder geval niet bij zal zijn tegen de Bosniërs, is sterspeler Jesper Karlsson. "Hij heeft nog wel wat tijd nodig. Ik kan ook nog niet zeggen of hij de start van het Eredivisie-seizoen haalt. Jesper en de medische staf werken er dag en nacht aan", aldus Jansen.

Nieuws

Update

*Één -> Eén