Romano: Benfica meldt zich plots voor Aursnes, bedrag van 15 miljoen genoemd

Romano: Benfica meldt zich plots voor Aursnes, bedrag van 15 miljoen genoemd

21-07-2022 15:47 Laatste update: 15:51
499

Feyenoord dreigt Fredrik Aursnes na één seizoen alweer kwijt te raken. De Noorse controleur staat volgens Fabrizio Romano in de belangstelling van Benfica, waar voormalig PSV-trainer Roger Schmidt is neergestreken.

De 26-jarige Aursnes kwam voor 450 duizend euro over van Molde FK en groeide uit tot stille motor van de uiteindelijke Conference League-finalist. Ook op de transfermarkt leek hij niet op te vallen, maar volgens Fabrizio Romano heeft hij veel indruk gemaakt op Schmidt. Benfica heeft de gesprekken met Feyenoord geopend en de Italiaanse transferspecialist maakt gewag van een vraagprijs van vijftien miljoen euro plus bonussen.

Ook de persoonlijke voorwaarden van Aursnes zouden al besproken zijn. De Noor staat nog twee seizoenen onder contract in De Kuip, maar de kans is groot dat hij deze zomer al vertrekt, met 47 officiële optredens, één doelpunt en vier assists op de teller.

Schmidt haalde eerder deze zomer al een andere oud Eredivisie-bekende naar het Estádio Da Luz. David Neres verruilde Ajax in januari voor Shakhtar Donetsk, maar speelde door de oorlog in Oekraïne niet één wedstrijd en is nu bij Benfica neergestreken.