'Natuurlijk is PSV ook sportief een stapje hoger, Slot was ontzettend sportief'

'Natuurlijk is PSV ook sportief een stapje hoger, Slot was ontzettend sportief'

23-07-2022 20:56
167

Guus Til voelt zich op zijn plek bij PSV, dat de voorbereiding zaterdag besloot met een 2-1 oefenzege op Real Betis. De aanvallende middenvelder is hersteld van liesklachten en was voor het eerst actief in het Philips Stadion.

Til speelde vorig seizoen op huurbasis voor Feyenoord, maar verkoos nu een overstap naar PSV. Hij wilde weg uit Rusland en de Eindhovenaren konden hem definitief overnemen. "Ik ben ontzettend goed opgevangen. Het is een topclub", zegt de Oranje-international tegen ESPN. "Natuurlijk was de keuze lastig. Ik heb een ontzettend mooie tijd gehad bij Feyenoord, maar voor mij is stabiliteit belangrijk. En natuurlijk is het sportief nog een stapje hoger. Arne Slot was ontzettend sportief."

Met PSV hoopt Til Champions League-voetbal af te dwingen. Hij denkt dat de ploeg van coach Ruud van Nistelrooij er goed voor staat, maar ziet nog verbeterpunten. "We zijn ontzettend gevaarlijk in de counter. Als we druk zetten en die bal gaat het midden in, dan weet je dat Ibi (Ibrahim Sangaré, red.) met zijn power die bal gaat veroveren. Dan gaan de motoren op de flanken draaien (Cody Gakpo en Noni Madueke, red.). Zo komen we nu aan onze kansen. Maar we moeten stappen maken om ook tijdens het spel nog dominanter te worden. We moeten gevarieerder worden."

Til kijkt wel met vertrouwen uit naar de krachtmetingen met Ajax en AS Monaco. Die duels volgen elkaar in rap tempo op. "De strijd om de Johan Cruijff Schaal is belangrijk, maar de voorronde van de Champions League is nóg belangrijker. Het zijn twee ontzettend belangrijke wedstrijden."

Luuk de Jong
"Ik denk wel dat we er klaar voor zijn", oordeelt ook Luuk de Jong. "Het zag er goed uit tegen een prima Betis. We hebben heel goed samen verdedigd en aangevallen. Ook in de omschakeling en met de rust aan de bal zag het er goed uit. We waren soms wat slordig, maar daar gaan we wel aan werken."