Hyballa spreekt berichten tegen: 'Dit is mijn beslissing, ben ongelukkig en moe'

Hyballa spreekt berichten tegen: 'Dit is mijn beslissing, ben ongelukkig en moe'

28-07-2022 14:22 Laatste update: 29-07-2022 07:47
25

Peter Hyballa benadrukt dat hij er ook zelf voor heeft gekozen om te vertrekken bij AS Trencín. De Duitse coach was naar eigen zeggen niet gelukkig in Slowakije, terwijl Slowaakse media beweren dat de clubleiding klaar met was met de coach.

Donderdag kwam naar buiten dat Hyballa na twee wedstrijden alweer vertrekt bij Trencín. Bij zijn vorige clubs Türkgücü München en Esbjerg fB hield de voormalig trainer van NEC en NAC het ook niet lang vol. Slowaakse media beweren dat scherpe uitspraken van Hyballa de reden van zijn ontslag waren. Volgens Hyballa zelf zit de vork echter anders in de steel. "Deze exit mijn beslissing. Ik ben ongelukkig en moe", zegt hij tegen Transfermarkt.

"Voordat ik het aanbod van Trencín accepteerde, wilde ik heel graag in Duitsland of Nederland blijven. Maar na de negatieve berichten van de afgelopen twee jaar kreeg ik geen aanbod, dus ik probeerde het Slowakije", gaat Hyballa verder. "Nu merkte ik hier gewoon: elke dag opstaan ​​in Trencín en leven in eenzaamheid was gewoon te moeilijk. Ik wilde het niet meer. Alles was in orde met de spelers, ik heb echt genoten van het trainen met ze. Maar ik heb tegen de club gezegd dat ik dit niet meer wilde."

"Ik voelde niet echt iets op de eerste dag in Trencín. Dat is al een aantal jaren het geval. Maar ik heb me er altijd doorheen gevochten en goed geacteerd. Ik realiseerde me recent dat ik niet verder wilde."