Cambuur haalt Bergsma op uit Zwitserland: 'Zulke types zijn schaars'

Cambuur haalt Bergsma op uit Zwitserland: 'Zulke types zijn schaars'

28-07-2022 17:12 Laatste update: 17:12
47

De kogel is door de kerk: Léon Bergsma mag zich speler van SC Cambuur noemen. De verdediger, die in het verleden actief was bij Ajax, AZ en FC Den Bosch, komt over van FC Aurau. Daar had hij nog een éénjarig contract.

Eerder op donderdag werd al duidelijk dat de transfer van Bergsma in de lucht hing. De stopper moest nog gekeurd worden en de laatste formaliteiten waren ook nog niet afgehandeld, maar dat is nu wel het geval. Bergsma voegt zich daardoor per direct bij de selectie van Cambuur. De oud-captain van Aurau heeft zijn eerste officiële wedstrijden van het seizoen al gespeeld, waardoor fitheid geen issue zal zijn.

Wedden

Meer odds

In Leeuwarden tekent Bergsma contract voor drie seizoenen. Technisch directeur Foeke Booy is uiteraard blij met de transfer. "Centrale verdedigers die comfortabel zijn aan de bal en daarnaast van nature een leidersrol aannemen in het veld zijn schaars en Leon is zeker zo'n type", zegt Booy tegen de clubkanalen. "Ook als mens denken wij dat hij goed bij ons en de club in het algemeen past en we zijn dan ook blij dat hij heeft gekozen voor de stap naar Leeuwarden."

Bij Cambuur zal Bergsma de concurrentiestrijd aan moeten gaan met onder meer Marco Tol en Calvin Mac-Intosch. Met FC Aurau kwam de 25-jarige verdediger uit op het tweede niveau van Zwitserland. Twee keer was Bergsma dicht bij promotie, maar in beide gevallen ging het op het nippertje mis. Bij zijn vorige club was Bergsma een onbetwiste basisspeler.