Bergwijn had na vertrek in jeugd hekel aan Ajax: ‘Ik was er wel even klaar mee'

Bergwijn had na vertrek in jeugd hekel aan Ajax: ‘Ik was er wel even klaar mee'

30-07-2022 12:26
160

Steven Bergwijn was na zijn vertrek in de jeugdopleiding van Ajax even helemaal klaar met de Amsterdamse club. Dit komt volgens hemzelf door de manier waarop hij werd behandeld en hoe hij wegging.

Ajax stuurde Bergwijn in 2011 na een incident weg uit de eigen academie, waarna PSV de aanvaller oppikte. De eerste jaren na de breuk tussen club en speler kampte Bergwijn nog met de nodige aversie. "Niet doordat ik voor PSV speelde, maar door hoe ik er ben weggegaan en behandeld, had ik in het begin nog wel een hekel aan Ajax. Van binnen was ik er de eerste jaren na mijn vertrek wel even klaar mee", aldus Bergwijn in een interview met het Algemeen Dagblad

Inmiddels is er niks meer over van die gevoelens en staat de international van Oranje te trappelen om het zaterdagavond op te nemen tegen zijn voormalige werkgever PSV. "Ik verwacht een Johan Cruijff ArenA zoals altijd bij beladen wedstrijden: een kolkend stadion met veel sfeer. Daar kijk ik heel erg naar uit. Ik hoop dat dit het begin van een hele mooie periode wordt."