'We domineerden en hadden meer kansen dan PSV, toch zijn we niet door'

'We domineerden en hadden meer kansen dan PSV, toch zijn we niet door'

10-08-2022 07:23 Laatste update: 09:59
82

Philippe Clement zag AS Monaco twee keer beter voetballen, maar toch ten onder gaan tegen PSV. Hij had niet verwacht dat zijn ploeg het niet zou halen, maar is desondanks complimenteus richting PSV en zijn eigen ploeg.

Tot twee keer toe dreigde PSV te verzuipen, maar de Eindhovenaren trokken dinsdagavond in de verlenging alsnog aan het langste eind. "Een kwalificatie gaat over twee wedstrijden. Er was een fase waarin we een penalty hadden kunnen krijgen, maar dat zijn de wrede dingen in het voetbal. We domineerden beide wedstrijden en hadden meer kansen dan PSV, toch hebben we ons niet gekwalificeerd", zegt Clement op de persconferentie na afloop.

"Toch ben ik heel trots op mijn spelers. Ze hebben tot de laatste seconde alles gegeven en kansen gekregen. Nu heerst er vooral teleurstelling. Mijn boodschap voor het team is dat als je een echte winnaar bent, er ook momenten van teleurstelling zijn. Geen enkele sporter wint altijd. De volgende keer moeten ze nog gemotiveerder zijn."

Waar het precies is misgegaan voor Monaco? "Ik wil eerst het spel beoordelen en analyseren en me niet emotioneel uitlaten. Mijn spelers hebben gegeven wat ze konden. Ik heb geen speler gezien die slecht karakter getoond heeft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s