Slot vraagt om geduld, maar is enthousiast: 'Je ziet dat hij makkelijk scoort'

Slot vraagt om geduld, maar is enthousiast: 'Je ziet dat hij makkelijk scoort'

13 augustus - 13:55
56

Santiago Gimenez kan zaterdagavond debuteren voor Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Trainer Arne Slot ziet dat de Mexicaanse spits nog wat tijd nodig heeft om zich aan te passen, maar is wel enthousiast.

"Santi is in anderhalve week drie keer de wereld over gevlogen. Dat is niet eenvoudig, dus je merkt ook wel dat hij daar fysiek last van heeft. Tegelijkertijd moet je ook wennen aan je teamgenoten, net als andersom", vertelt Slot. "Hij laat wel zien dat hij vrij makkelijk scoort, wat voor een spits niet onbelangrijk is. Maar ik zei al: we hebben deze week een aantal keer getraind en hij heeft een paar keer meegedaan. Naarmate de week vorderde voelde hij zich al comfortabeler."

Slot haalt Sebastian Szymański aan als voorbeeld. De Pool behoorde meteen tot de smaakmakers tegen Vitesse, maar daar zag het op de eerste training nog niet naar uit. "Als je de eerste tien minuten van zijn training zag, dan kwam dat totaal niet overeen met de meningen van afgelopen zondagavond over hem. Dat is een normaal proces, dat een speler even moet wennen. Helemaal als hij van zover komt."

Walemark
Slot merkt dat Patrik Walemark ook steeds beter uit de verf komt. "Ja, maar dat is ook niet zo gek. Hij heeft nu een hele goede voorbereiding gehad, hij is fysiek een stuk sterker geworden. Dat komt ook door het halfjaar daarvoor", vertelt hij over de Zweed, die voor de 1-1 tekende in Arnhem. "Ik denk dat het bij elke speler helpt als je vroeg in de wedstrijd scoort. Hij kon dat ook goed gebruiken, dat extra vertrouwen. Op trainingen hebben we wel al gezien dat dit erin zit bij hem. Nu is het aan Patrick om dit niet eenmalig te laten zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie