Italiaanse media: Hateboer kan Serie A verlaten voor Premier League-avontuur

Italiaanse media: Hateboer kan Serie A verlaten voor Premier League-avontuur

20-08-2022 21:33
32

Hans Hateboer staat op de nominatie om te verkassen naar Nottingham Forest, melden diverse Italiaanse media. De Engelse promovendus heeft al zestien versterkingen binnengehaald. De rechtsback van Atalanta Bergamo kan de zeventiende worden.

Forest-manager Steve Cooper benadrukte na de remise tegen Everton (1-1) dat de club zich de komende weken nog gaat roeren op de transfermarkt. De club is nog op zoek naar een aanvallend ingestelde back en een centrumverdediger. Hateboer voldoet aan de voorwaarden van eerstgenoemde vacature en is volgens Italiaanse media, waaronder Calcio Atalanta, serieus in beeld bij Forest.

De Nederlander beschikt nog over een doorlopend contract tot medio 2024 in Bergamo. Onlangs haalde Forest ook al Remo Freuler, ploeggenoot van Hateboer bij Atalanta, voor negen miljoen euro. In totaal gaf de promovendus al bijna 150 miljoen euro uit deze transferperiode. Afgelopen week kwam Morgan Gibbs-White voor bijna dertig miljoen euro over van Wolverhampton Wanderers.

Hateboer speelt sinds 2017 voor Atalanta. De 28-jarige back, die tot dusver dertien keer in actie kwam voor het Nederlands elftal, kwam over van FC Groningen, waar hij de hele jeugdopleiding doorliep.