'Barça hoopt dat pogingen van United voor Frenkie de Jong succesvol zijn'

'Barça hoopt dat pogingen van United voor Frenkie de Jong succesvol zijn'

22-08-2022 15:13
85

FC Barcelona hoopt in de komende tien dagen nog altijd een oplossing te vinden voor de situatie van Frenkie de Jong. Het standpunt van de Catalanen is duidelijk: de 25-jarige middenvelder moet salaris inleveren of vertrekken.

Onder meer Diario SPORT haakt in op de berichtgeving van De Telegraaf dat Manchester United blijft inzetten op de komst van De Jong. Volgens de Catalaanse sportkrant zal Barça niet dwarsliggen. Door de absentie van Sergio Busquets begon de ex-Ajacied in de basis tegen Real Sociedad, maar in Camp Nou blijven ze volhouden dat hij onder de huidige voorwaarden niet kan blijven.

Blaugrana zit in zijn maag met het salaris van De Jong, die tijdens de coronacrisis inleverde maar daardoor nu meer gaat verdienen. Barcelona geeft dan ook toestemming aan United om in gesprek te gaan het kamp van de ex-Ajacied. Ze hopen zelfs dat De Jong nu eindelijk bereid is om te onderhandelen met de Engelse grootmacht. Vooralsnog was De Jong echter standvastig: hij wil niet weg en geen salaris inleveren.

Als de Oranje-international wel vertrekt, dan weet Barça zijn salarisuitgaven flink terug te dringen. Bovendien kan de transfersom gebruikt worden voor de laatste doelwitten op de transfermarkt. Maandag werd duidelijk dat Chelsea niet langer in de race is.