Toornstra vertrekt met gemengde gevoelens: 'Ik ga nog terugkomen'

Toornstra vertrekt met gemengde gevoelens: 'Ik ga nog terugkomen'

23-08-2022 22:16 Laatste update: 22:48
124

Jens Toornstra heeft na acht jaar officieel afscheid genomen bij Feyenoord. In een emotioneel interview op de website van de club kijkt de middenvelder met gemengde gevoelens naar de overstap richting FC Utrecht en bespreekt hij zijn toekomst.

"De kans die ik nu krijg is de juiste", vertelt Toornstra op de site van zijn oude club Feyenoord. "Bij mij heerst het gevoel dat dit echt de juiste keuze is. Ik voel me nog hartstikke fit en ik wil gewoon elke week spelen en als het kan ook belangrijk zijn." Arne Slot heeft nog een poging gewaagd om de routinier om te praten. "Dan ga je wel nadenken of je de goede keuze maakt, maar dat zullen we uiteindelijk achteraf pas echt weten. Voor nu heb ik vooral weer zin om elke week te voetballen."

Maar voor Toornstra is het absoluut geen afscheid van Feyenoord. De club en hij hebben al gepraat over een samenwerking na de actieve loopbaan van de middenvelder. "Er is natuurlijk met de club besproken hoe het na mijn carrière zal gaan. We hebben allebei de intentie om er nog een draai aan te geven. In die zin heb ik gezegd dat ik nog eens ga terugkomen." Algemeen directeur Dennis te Kloese sluit zich hierbij aan. "Dat blijft de bedoeling, daar gaat zijn vertrek niets aan veranderen."

Als Toornstra wordt gevraagd wat hij het meest gaat missen, dan weet hij dat direct te benoemen. "De volle Kuip. Ik heb altijd de waardering van onze supporters gevoeld. Die waardering van mij naar jullie is er uiteraard ook. Er gaan ongetwijfeld nog meer successen volgen bij de club en die gun ik jullie van harte."