'Gakpo wil vertrekken, PSV wimpelt Southampton-interesse vooralsnog af'

'Gakpo wil vertrekken, PSV wimpelt Southampton-interesse vooralsnog af'

30-08-2022 10:27 Laatste update: 22:11
202

Cody Gakpo vertrekt waarschijnlijk in de laatste dagen van de transferperiode bij PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. Andersom wordt Anwar El Ghazi dinsdag of woensdag gepresenteerd en wordt er nog gezocht naar een linksbuiten.

Tal van Engelse clubs hebben interesse in Gakpo, klinkt het. Southampton is het meest concreet. The Saints zijn bereid een bedrag tussen de 35 en veertig miljoen euro neer te leggen, maar dat is voor PSV niet voldoende. De Eindhovenaren zetten in op minimaal vijftig miljoen euro. Gakpo heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een vertrek. 

Everton, Leeds United, Wolverhampton Wanderers of Manchester United kan ook zijn nieuwe bestemming worden. Laatstgenoemde club lijkt te zijn afgehaakt. Een officieel bod heeft PSV nooit uit Manchester ontvangen. Ruud van Nistelrooij laat zich dinsdagochtend op de persconferentie in aanloop naar de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam uit over de situatie. "Ik hoop dat hij blijft. Of het gebeurt, weet ik niet. Maar we weten wat hij voor ons kan betekenen."

Carlos Vinícius
De kans bestaat dat PSV nog afscheid neemt van Carlos Vinícius. Van Nistelrooij bevestigde dat er belangstelling is voor de Braziliaanse spits. "Er spelen dingen rondom hem", zegt de keuzeheer. Het is niet bekend om welke club het gaat.