Van Nistelrooij stellig over toekomst van Gakpo bij PSV: 'Ben ervan overtuigd'

Van Nistelrooij stellig over toekomst van Gakpo bij PSV: 'Ben ervan overtuigd'

31-08-2022 21:22 Laatste update: 21:27
78

De toekomst van Cody Gakpo ligt vlak voor de transferdeadline nog helemaal open, maar Ruud van Nistelrooij is ervan overtuigd dat de aanvaller bij PSV blijft. De trainer verklapt daarnaast dat PSV geen nieuwe spelers meer zal aantrekken en laat zich erg lovend uit over Xavi Simons.

Een transfer van Gakpo is allesbehalve uitgesloten. Buitenlandse clubs hebben nog zo'n 27 uur de tijd om Gakpo weg te halen bij PSV en vanuit Engeland wordt er stevig getrokken aan de Oranje-international. Toch verwacht Van Nistelrooij dat Gakpo komende zaterdag op het veld staat, als PSV tegen FC Twente speelt. "Ja, daarom heb ik hem ook gewisseld. Zodat het zaterdag scheelt met de speelminuten die hij gemaakt heeft", zegt de oud-spits bij ESPN.

Wedden

Meer odds

Naar verluidt heeft Southampton al een stevig bod neergelegd in Eindhoven, maar PSV houdt voorlopig voet bij stuk. "Dat is ook wat wij laten zien. In woord en gebaar. De tijd tikt weg en er kan snel een beslissing komen. Laten we het afwachten. Als Gakpo toch onverhoopt vertrekt, dan ga ik eens nadenken of ik dan teleurgesteld ben. Maar ik ben er echt van overtuigd dat we iedereen aan boord houden", is Van Nistelrooij duidelijk.

De fans van PSV hoeven in ieder geval niet meer op inkomende transfers te rekenen. "Ik ga er niet vanuit dat er in de komende uren nog iets gebeurt", zegt de oefenmeester. "Je moet dan nog keuren en van alles... Nee, dat gaat hem niet meer worden."

Simons
Naast alle transfertalk maakte Van Nistelrooij ook tijd vrij om Xavi Simons te prijzen. De jongeling scoorde twee keer tegen FC Volendam en is nu gedeeld topscorer van de Eredivisie. "Ik ben niet heel erg verrast omdat ik veel van hem heb gezien, voordat ik met hem in gesprek ging. Ik zag al een potentieel dat fantastisch en groot is. Ik wist ook dat zijn karakter goed is, hij heeft de juiste mindset. Dat heb ik nu aan den lijve ondervonden. Als je zo goed traint en met je vak bezig bent dag in en uit, dan kun je grote stappen maken op zijn leeftijd."