Vertonghen tekent bij Anderlecht en legt uit: 'Zijn dingen gebeurd bij Benfica'

Vertonghen tekent bij Anderlecht en legt uit: 'Zijn dingen gebeurd bij Benfica'

02-09-2022 16:23
61

Jan Vertonghen is definitief speler van RSC Anderlecht. De Belgische verdediger is vrijdag gepresenteerd in Brussel. De gang van zaken bij Benfica is één van de redenen voor de transfer.

Na de komst van Roger Schmidt belandde Vertonghen op de bank bij Benfica, waar hij uiteindelijk mocht vertrekken. De 35-jarige stopper gaat nu transfervrij naar Anderlecht. Hij tekent voor twee jaar. "Het moet voor mij ook allemaal nog wat bezinken", reageert Vertonghen tijdens zijn presentatie. "Het is allemaal heel snel gegaan. Het is wel bijzonder dat ik nu terug ben in België."

Vertongen legt vervolgens uit hoe de move tot stand is gekomen. "Het was eerst aftasten en luisteren naar het verhaal. Ik wist toen al dat het heel kort dag was om nog een transfer te maken. Twee dagen geleden stuurde de voorzitter opnieuw een bericht: hij moest toen weten wat ik wilde doen. Bij Benfica had ik na een gebeurtenis ook een minder gevoel gekregen. Toen koos ik ervoor om de stap te maken."

Eigenlijk was de oud-Ajacied helemaal niet van plan om weg te gaan bij Benfica. "Ik wilde in Portugal afsluiten, maar bij Benfica was ik die controle over mijn carrière kwijtgeraakt. Er zijn wat dingen gebeurd waar ik verder niet dieper op wil ingaan. Het goede gevoel was weg."