Antony en Rashford bepalend in spectaculaire overwinning United op Arsenal

04-09-2022 19:31 Laatste update: 19:36
198

Manchester United heeft zondag met 3-1 gewonnen van Arsenal. De ploeg van Erik ten Hag moest het spel vaak laten aan The Gunners, maar knokte zich mede door een treffer van Antony en door een sterk spelende Rashford naar een overwinning.

United begon sterk op het eigen sfeervolle Old Trafford. Na acht minuten waren ze het voor eerst gevaarlijk. Antony bereikte Bruno Fernandes met een slim hakje. De Portugees gaf vervolgens voor op Christian Eriksen, die naast volleerde. Ook Jadon Sancho was dichtbij een treffer in de openingsfase. Zijn schot werd gepareerd door Aaron Ramsdale.

Na een klein kwartier speler beet Arsenal van zich af. Martin Odegaard verstoorde de opbouw van The Mancunians en snoepte Eriksen de bal af. Bukayo Saka bereikte vervolgens Gabriel Martinelli, die met een bekeken bal voor de 0-1 zorgde. De VAR haalde vervolgens scheidrechter Mike Riley naar de kant, omdat Odegaard tijdens de interceptie een overtreding zou hebben gegaan. Riley keurde het doelpunt af, tot onvreden van Arsenal. Ook Alan Shearer, Premier League-topscorer aller tijden, dacht er het zijne van.

Na de afgekeurde treffer nam Arsenal het initiatief. Dat leidde tot een aantal kansen. Zo moest David de Gea redding brengen op een kopbal van Martinelli. Ondanks het overwacht van The Gunners, opende United de score via niemand anders dan Antony. De Braziliaan werd in kansrijke positie gevonden door Marcus Rashford en plaatste de bal met speels gemak achter Ramsdale.

Arsenal leek niet onder de indruk te zijn van het doelpunt en bleef de dominante ploeg. Ook na rust was dit het spelbeeld. Eerst miste Odegaard een megakans. Niet veel later schoot Saka, die het Tyrell Malacia heel moeilijk maakte, voorlangs. In de 60e minuut maakte Arsenal de dikverdiende gelijkmaker via Saka, die de bal wat gelukkig voor zijn voeten kreeg.

Het leek een kwestie van tijd voordat Arsenal de wedstrijd volledig naar zich toe trok, maar niets bleek minder waar. Na een vlijmscherpe counter, waarin Fernandes op magistrale wijze Rashford wegstuurde, stonden The Mancunians plots weer op voorsprong. Arsenal werd niet echt meer gevaarlijk en in de 75e minuut deelde de ploeg van Ten Hag via opnieuw Rashford de genadeklap uit. Met de overwinning op Arsenal, dat de eerste punten van het seizoen morst, stijgt United nu naar een vijfde plek.