Hamstra spreekt van 'te veel mutaties': 'Dat Alfred boos werd, was begrijpelijk'

Hamstra spreekt van 'te veel mutaties': 'Dat Alfred boos werd, was begrijpelijk'

06-09-2022 06:48 Laatste update: 07:14
137

Gerry Hamstra, technisch directeur bij Ajax, blikt terug op de voorbije transferperiode. Hij vindt dat er ten opzichte van vorig seizoen te veel mutaties zijn geweest.

Ajax zag twaalf spelers vertrekken. Daar kwamen negen nieuwelingen voor terug. Hamstra vond het lastig om Alfred Schreuder, die aan zijn eerste seizoen bezig is in Amsterdam, te confronteren met een leegloop. "Natuurlijk is dat moeilijk. We vinden allemaal dat we te veel basisspelers zijn kwijtgeraakt, want we zijn met andere verwachtingen de zomer ingegaan", laat hij optekenen door De Telegraaf.

"Natuurlijk wisten we dat er een paar addertjes onder het gras zaten. Alleen had niemand voorzien dat er zó aan onze spelers zou worden getrokken en met zulke bedragen", vervolgt Hamstra, die tevreden is met het uiteindelijke resultaat. "Al vinden we wel dat er te veel mutaties zijn geweest. Normaal zijn het er twee of drie en misschien eens vier."

"Tot het vertrek van Antony was het nog vrij overzichtelijk, maar Manchester United's timing was zo slecht dat het de laatste dagen nog hectisch werd", aldus Hamstra, die samen met Klaas-Jan Huntelaar verantwoordelijk is voor het technisch beleid. Schreuder stak niet onder stoelen of banken dat hij Antony wilde behouden. "En dat Alfred boos werd op de situatie, waarin we waren terechtgekomen, was begrijpelijk. Ook omdat Antony basisspeler nummer zeven was die vertrok."