Corsica weert Nice-fans na zien van dramatische beelden in Conference League

Corsica weert Nice-fans na zien van dramatische beelden in Conference League

10-09-2022 13:07 Laatste update: 13:14
12

AC Ajaccio ontvangt komende zondag geen fans van OGC Nice. Het lokale bestuur van het Franse eiland is tot deze beslissing gekomen na het zien van de heftige beelden voorafgaand aan Nice - 1.FC Köln van afgelopen donderdag, waarbij tientallen gewonden vielen.

Het liep donderdagavond volledig uit de klauwen in Frankrijk. Voor het duel leek de sfeer nog goed, maar eenmaal in het stadion sloeg deze sfeer volledig om. Fans vlogen elkaar aan en na afloop van het duel meldde de Franse politie dat er liefst 32 gewonden vielen. De wedstrijd met een uur uitgesteld, maar werd uiteindelijk wel uitgespeeld. Het eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Op basis van deze beelden heeft het bestuur op Corsica, in samenspraak met het ministerie van binnenlandse zaken, besloten in te grijpen en alle OGC Nice-fans dit weekend te weren. "Deze beslissing is genomen vanwege de talloze ongeregeldheden en het agressieve gedrag van supporters van beide ploegen", zo luidt de verklaring. Afgelopen vrijdag liet de UEFA al weten een vervolgonderzoek te hebben ingesteld, waarbij de rol van beide ploegen onder de loep wordt genomen.