Van Nistelrooij kijkt in de spiegel: 'Ik zag het terug en herkende mezelf niet'

Van Nistelrooij kijkt in de spiegel: 'Ik zag het terug en herkende mezelf niet'

11-09-2022 14:54
59

Ruud van Nistelrooij is lichtelijk geschrokken van zijn houding op de persconferentie van vrijdag, na het Europa League-duel met FK Bodø/Glimt. Zondagmiddag, voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, is de glimlach terug op het gezicht van de PSV-trainer.

Van Nistelrooij worstelde met een verslaggever. Hij erkent dat hij 'kattig' reageerde. "Ik moet zeggen, ik zag het terug en herkende mezelf niet helemaal", zegt hij in gesprek met ESPN. Arnold Bruggink stelt dat er 'een beetje venijn' uit Van Nistelrooij kwam. "Dat zit ook wel ergens in mij en dat is ook bekend. Het was ook wel even lekker om te doen, maar je moet het niet altijd doen", lacht de keuzeheer.

Na een nederlaag tegen FC Twente (2-1) en een Europees gelijkspel (1-1) zijn de verwachtingen van PSV volgens ESPN bij de buitenwacht bijgesteld. "Ik probeer naar het hele plaatje te kijken", aldus Van Nistelrooij, die het in de beginfase van het seizoen van wedstrijd tot wedstrijd wil bekijken. "Conclusies trek je per wedstrijd, dat doe je nog niet al te groot."