Dominant Feyenoord boekt zege in derby en pakt tweede plek weer af van PSV

11-09-2022 21:53 Laatste update: 12-09-2022 06:24
245

Feyenoord heeft de Rotterdamse derby zondagavond vrij gemakkelijk weten te winnen. In eigen huis was de Stadionclub vrijwel de hele wedstrijd dominant. Het werd uiteindelijk 3-0, dankzij treffers van Orkun Kökcü, Javairô Dilrosun en Santiago Gimenez.

Feyenoord schoot in De Kuip uit de startblokken tegen Sparta. De bezoekers werden vol onder druk gezet en dat leverde al snel kansen op voor Feyenoord. In de vijfde minuut schoot Kökcü de ploeg van Arne Slot zelfs overtuigend op een 1-0 voorsprong.

Ook na de openingstreffer kon Sparta geen vuist maken tegen Feyenoord. Daardoor was het wachten op de 2-0, die in de 35ste minuut viel. De normaal zo betrouwbare Nick Olij zag er niet goed uit bij een schotje van de thuisploeg. De doelman verkeek zich op de stuit, waardoor doelpuntenmaker Dilrosun kon juichen met de aanwezige Feyenoord-fans.

Bij rust stond de 2-0 stand nog steeds op het scorebord. In het tweede bedrijf lukte het Sparta om meer van zichzelf te laten zien. Aan de hand van Koki Saito, die opnieuw een goede indruk achterliet, kwam de ploeg van Maurice Steijn tot een aantal mogelijkheden. Die werden alleen niet benut, terwijl het aan de andere kant wel raak was.

Bart Vriends maakte een inschattingsfoutje in een duel met Igor Paixão, die Gimenez in stelling wist te brengen. De Mexicaan bepaalde de eindstand daarmee op 3-0. Feyenoord gaat nu weer over PSV heen op de ranglijst. De Rotterdammers staan nu tweede, terwijl volgende week een ontmoeting met de directe concurrent wacht. Sparta staat elfde in de Eredivisie.