Blind legt vinger op de zere plek: 'We hebben het aan onszelf te danken'

Blind legt vinger op de zere plek: 'We hebben het aan onszelf te danken'

13-09-2022 23:26
193

Daley Blind vindt dat Ajax in Liverpool tekort geschoten is. Zijn ploeg ging in de slotfase met 2-1 onderuit op Anfield.

"Het was een fysiek potje, zwaar, maar dat hebben we aan onszelf te danken", zegt Blind tegen RTL7. " We hebben te weinig het spel willen bepalen. We hadden er geen grip op en te snel de lange bal gehanteerd. De tweede bal wonnen we soms, maar dan was de pass weer niet goed. Dat speelt Liverpool graag: een fysiek potje met hoog tempo. Ik kan iedereen een compliment voor de vechtlust, maar voetballend hebben we te weinig gebracht."

Blind had Ajax in de tweede helft op voorsprong kunnen, of misschien wel moeten zetten. "Het was een aardige kopbal, maar hij zat er niet in. Dat is balen. Het was een van de weinige momenten waarop we op voorsprong hadden kunnen komen, maar helaas."

Wat nu voor Ajax? De Amsterdammers werden vorige week na de wedstrijd tegen Rangers FC de hemel ingeprezen. "We zijn pas twee wedstrijden onderweg. Vorige week las ik dat we beter waren dan ooit, het zal nu wel het tegenovergestelde zijn. We zien het morgen wel."