Van Bommel en Overmars donderen van roze wolk: perfecte Antwerp-score ten einde

Van Bommel en Overmars donderen van roze wolk: perfecte Antwerp-score ten einde

2 oktober - 20:30 Laatste update: 2 oktober - 20:30
34

Er is een einde gekomen aan de perfecte reeks van Royal Antwerp. De ploeg van Mark van Bommel liep op bezoek bij KV Kortrijk tegen het eerste puntenverlies van het seizoen aan.

In de competitie kende Antwerp onder Van Bommel een historische seizoensstart. De ploeg won al zijn eerste negen duels, maar zondagavond is er een einde gekomen aan die goede reeks. Met Calvin Stengs en Vincent Janssen in de basis ging het in de eerste helft al mis tegen Kortrijk.

In de 21ste minuut stond uitgerekend Lamkel Zé aan de basis van de eerste tegentreffer voor Antwerp. De spits lag regelmatig onder vuur in zijn tijd bij The Great Old. Felipe Avenatti faalde vervolgens niet: 1-0.

Vlak voor rust wist Kortrijk de marge ook nog te verdubbelen. Een geblokt schot viel met een beetje geluk voor de voeten van Faïz Selemani, die vervolgens fraai wist te scoren. In de tweede helft ging Antwerp op jacht naar de aansluitingstreffers. De 2-1 viel nog wel, doordat Vincent Janssen in de blessuretijd een strafschop benutte. Het was echter niet genoeg voor een resultaat.

Daarmee beschikt Antwerp niet langer over de perfecte score in België. Van Bommel en co. staan nog wel eerste in de competitie, maar achtervolger KRC Genk heeft nu slechts twee punten minder. Doordat Antwerp Europees al is uitgeschakeld, kan het zich nu volledig richten op het competitieduel met STVV van vrijdag.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie