Ajax wordt op gevaar Napoli gewezen: 'Dat wordt een dingetje voor ze'

Ajax wordt op gevaar Napoli gewezen: 'Dat wordt een dingetje voor ze'

4 oktober - 20:35
5

Wesley Sneijder, Theo Janssen en Jan Boskamp wijzen Ajax op het gevaar van SSC Napoli. Sneijder denkt dat Ajax de sterkste Champions League-tegenstander nu pas gaat treffen.

Ajax won al van Rangers FC, maar verloor van Liverpool. "Van de drie is Napoli het verste, meest constant en voor Ajax de lastigste", zegt Sneijder bij RTL7. "Verdedigen is bij een Italiaanse ploeg de basis, de rest komt vanzelf. Napoli wil aanvallen en komt het liefste met zes à zeven man over de middellijn. Je kunt ze niet echt beschouwen als een Italiaanse club. Napoli heeft fantastische aanvallers die er snel uit willen komen, ze hebben een hele lastige ploeg."

Janssen wijst Ajax op Khvicha Kvaratskhelia. "Hij is heel erg creatief, snel en rustig aan de bal terwijl er drie man omheen staat. Dit is een speler met veel kwaliteiten, dat wordt een dingetje voor Ajax. Ik ben benieuwd hoe Ajax hem gaat bespelen."

Het toeval wil dat Kvaratskhelia aangeboden is door Ajax, zo onthulde landgenoot Shota Arveladze. "Hij werd in de afgelopen wintertransferperiode aangeboden, maar de tijd was te kort en de prijs van vijftien miljoen euro te hoog. Zijn statistieken bij Lokomotiv Moskou waren niet zo goed. Ajax wilde negen tot twaalf miljoen euro betalen. Uiteindelijk kocht Napoli hem voor tien miljoen euro. Zo gaat dat soms", vertelde Arveladze in De Telegraaf.

Sneijder: "Zijn prijskaartje zal nu wat hoger liggen. Of hij het goed gedaan zou hebben bij Ajax? Dat is altijd lastig. Het komt er nu uit. Je weet niet of hij het hier zo goed had gedaan in een andere competitie en andere mentaliteit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie