NEC speelt voor zevende keer op rij gelijk: Lamprou dompelt Nijmegenaren in rouw

NEC speelt voor zevende keer op rij gelijk: Lamprou dompelt Nijmegenaren in rouw

08-10-2022 22:57
42

NEC Nijmegen heeft zaterdag wéér gelijkgespeeld in de Eredivisie. De Nijmegenaren incasseerden een late gelijkmaker tegen Excelsior: 1-1.

Voor Lasse Schöne was het bij voorbaat een bijzonder duel. De Deense routinier speelde zijn 396e wedstrijd, waarmee hij de buitenlandse veldspeler met de meeste Eredivisie-duels achter zijn naam is. Hij hoeft alleen doelman Hans Vonk nog voor zich te dulden.

Schöne zag wel dat de eerste kans voor Excelsior was, maar Jasper Cillessen redde op de kopbal van Couhaib Driouech. Niet veel later probeerde NEC-verdediger Iván Márquez het met het hoofd, maar ook hij had geen succes. Veel meer vertier wisten beide teams aanvankelijk niet te bieden. Toch leek Magnus Mattson na ruim een half uur de score te openen na een goede actie van Elayis Tavsan. De VAR zette evenwel een streep door het Nijmeegse feestje vanwege hands van Dirk Proper.

Kort voor rust zetten beide teams nog even aan. Cillessen was nogmaals bij de les en haalde een inzet van El Yaakoubi uit de kruising, terwijl Nany Dimata tot twee keer toe naliet om de thuisploeg op voorsprong te zetten. De Belg zorgde voor de nodige frustratie bij het thuispubliek, maar na een klein uur brak hij wel de ban. Hij kopte raak na een fraaie assist van Oussama Tannane. 

Excelsior zette daarna aan in de jacht op de gelijkmaker. Couhaib Driouech legde het echter af tegen de veelbesproken Cillessen, die werd toegezongen door het thuispubliek. De tijd tikte daarmee weg in het voordeel van NEC. Lazaros Lamprou, die halverwege was ingevallen, bezorgde de Nijmegenaren echter een flinke domper in de slotminuten. De Griek creëerde zelf ruimte en plaatste de bal in de verre hoek: 1-1.

NEC speelt zodoende al voor de zevende keer op rij gelijk in de Eredivisie. De ploeg van coach Rogier Meijer staat tiende met tien punten. Excelsior houdt knap gelijke tred.