'Europees voetbal met FC Utrecht halen is een realistische doelstelling'

'Europees voetbal met FC Utrecht halen is een realistische doelstelling'

11-10-2022 16:03
38

Django Warmerdam heeft zich na een aantal lastige weken teruggeknokt in de basis bij FC Utrecht. Hij startte al twee keer op rij, terwijl hij de laatste tijd zijn meerdere moest erkennen in Modibo Sagnan en Djevencio van der Kust. Tegenover het Algemeen Dagblad blikt de 27-jarige vleugelverdediger terug op de voorbije periode.

"Ik heb niet de meest makkelijke tijd achter de rug als prof nee, dat klopt", begint hij. "Toch ben ik altijd optimistisch gebleven. In het voetbal kan het tenslotte snel gaan. Dat merkte ik vorig seizoen in negatieve zin, toen ik opeens uit het elftal viel. En de laatste weken ervaar ik dat weer op een positieve manier. Het is nu aan mij om ervoor te zorgen dat ik mag blijven staan."

Warmerdam kampte in de beginfase van het seizoen met fysieke ongemakken, maar zegt nu weer fit te zijn. "Ik geloof erin dat ik komende weken steeds beter word, zoals ik er ook vertrouwen in houd dat we als elftal nog flinke stappen gaan zetten." De ploeg van Henk Fraser staat op de negende plek op de ranglijst en moet streven naar Europees voetbal, volgens Warmerdam. "Europees voetbal halen is met dit elftal echt een realistische doelstelling."