Schreuder moet glimlachen om ophef: 'Hoort bij Ajax, er zal altijd iets zijn'

Schreuder moet glimlachen om ophef: 'Hoort bij Ajax, er zal altijd iets zijn'

12-10-2022 08:32
32

Alfred Schreuder laat zich niet van de wijs brengen door de commotie rondom Dusan Tadic. Hier en daar werd zelfs gesuggereerd dat het gezag van de Ajax-trainer werd ondermijnd door de druk coachende Serviër.

Tadic was de afgelopen dagen onderwerp van gesprek, nadat hij na zijn wissel tegen FC Volendam druk stond te coachen. "Dat hoort bij Ajax", reageert Schreuder, die een glimlach niet kan onderdrukken. "Er is altijd nieuws en er zal altijd iets zijn. Zeker als de resultaten niet zijn zoals verwacht, dan worden dingen groot gemaakt in de pers. Dat hoort zo en dat is zo. Dat moeten we accepteren, maar ik trek mij er niet veel van aan eerlijk gezegd." 

Overigens moet Ajax het in het Champions League-duel met Napoli van woensdag zonder zijn geschorste aanvoerder stellen. Schreuder verwacht geen problemen. "Je kunt iedere basisspeler missen. Dat is met Dusan hetzelfde. We hebben meer goede spelers, dus we kunnen het opvangen." De 33-jarige aanvaller is wel met de Amsterdammers afgereisd naar Italië om zijn ploeggenoten te steunen.