Gravenberch moet geduld hebben: 'Gesproken over verschil met zijn rol bij Ajax'

Gravenberch moet geduld hebben: 'Gesproken over verschil met zijn rol bij Ajax'

20-10-2022 12:03
36

Julian Nagelsmann heeft Ryan Gravenberch om geduld gevraagd. Volgens de trainer van Bayern München kan hij één van de beste middenvelder ter wereld worden. De Nederlander liet eerder deze week weten ontevreden te zijn met zijn rol. 

Gravenberch maakt zich zorgen over zijn situatie, omdat hij met het WK in het vooruitzicht maar weinig minuten makat. Volgens de trainer moet de middenvelder geduld hebben. "Met Ryan heb ik de hele week goede gesprekken gehad", zegt Nagelsmann bij het Duitse Sky. "Ik heb hem nog maar eens duidelijk gemaakt wat het verschil is met zijn rol bij Ajax. Het is niet makkelijk voor een jonge speler om binnen te komen en dan weinig te spelen. Dat is een heel andere benadering."

Ondanks de huidige situatie schetst Nagelsmann een grote toekomst voor Gravenberch. "Natuurlijk is hij teleurgesteld dat hij niet veel speelt, maar hij is helemaal niet gefrustreerd of boos. Ryan is een heel fijne jongen. Ik zeg tegen hem: Jij gaat een van de beste middenvelders ter wereld worden. Hij hoeft alleen maar een paar schroeven om te draaien", aldus Nagelsmann.

Bayern treft zaterdag Hoffenheim. Wellicht krijgt Gravenberch dan meer minuten. Een paar dagen daarna staat FC Barcelona-uit op het programma in de Champions League.