VP's Elftal van de Week: Groningen en Ajax hofleverancier, PSV levert speler af

24-10-2022 10:00 Laatste update: 11:00
43

De elfde speelronde van de Eredivisie zit erop, wat betekent dat het traditioneel tijd is voor VP's Elftal van de Week. FC Groningen is na het spektakelstuk tegen PSV, samen met Ajax, hofleverancier. Ook Feyenoord en PSV leveren ondanks puntenverlies een speler af.

Jan de Boer (FC Groningen)
Met zeven reddingen wist De Boer zich tijdens zijn Eredivisie-debuut tegen PSV te onderscheiden. Michael Verrips en Peter Leeuwenburgh, de op papier eerste en tweede keeper bij De Trots van het Noorden, kwamen dit seizoen nog niet tot zoveel reddingen. Dat Groningen de zege over de streep trok, is een kers op de taart voor de 22-jarige Fries.

Siebe Horemans (Excelsior)
Was in de eerste helft AZ-aanvaller Myron van Brederode de baas, terwijl hij na rust Jesper Karlsson uit de wedstrijd speelde. Niet alleen in defensief opzicht was Horemans belangrijk. De rechtsback kopte Excelsior na zes minuten op voorsprong. Daarmee leidde hij de overwinning van de Kralingers in.

Jurriën Timber (Ajax)
Timber kreeg de voorbije weken kritiek op zijn spel, maar liet tegen RKC Waalwijk zien waarom hij een goede kans maakt op een basisplaats tijdens het WK. Inschuiven, doordekken, voor de goal komen: de Ajax-verdediger was overal op het veld te vinden. Met een assist en voorassist had hij een groot aandeel in de 1-4 zege.

Radinio Balker (FC Groningen)
Speelde een ijzersterke wedstrijd tegen PSV. Balker was kort voor rust verantwoordelijk voor de tweede klap die PSV moest incasseren, door op prachtige wijze een corner tot doelpunt te promoveren. In het tweede bedrijf wist hij onder meer Luuk de Jong van scoren te houden.

Oussama Tannane (NEC)
Wie zondag naar NEC-Go Ahead Eagles keek, moet hebben genoten van Tannane. Het duel was amper begonnen, of de spelmaker had de Nijmegenaren na een heerlijke slalom op voorsprong gezet. Op het moment dat NEC tegen een 1-3 achterstand aankeek, nam Tannane zijn ploeg op sleeptouw en leverde hij twee panklare assists af.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Kökcü was in de eerste helft tegen Fortuna Sittard niet zichzelf. De Feyenoord-aanvoerder viel in negatieve zin op, door veel met zijn handen in de lucht te zwaaien. Na rust nam hij de Rotterdammers bij de hand en speelde hij 45 uitmuntende minuten. Op basis daarvan verdient hij een plekje in dit elftal.

Steven Berghuis (Ajax)
De goal van het weekend komt zonder twijfel op naam van Berghuis. De Ajax-middenvelder zette zijn ploeg tegen RKC tot twee keer toe op voorsprong en vooral zijn tweede treffer van de avond was van grote schoonheid. Berghuis dicteerde op het middenveld en gaf een duidelijk signaal af aan Louis van Gaal, een maand voor het WK.

Taylor Booth (FC Utrecht)
De van Bayern München overgekomen middenvelder is bij FC Utrecht niet zeker van een basisplaats. Toch nam Booth de ploeg van Henk Fraser tegen Sparta bij de hand door twee assists te geven bij de 3-1 overwinning. De middenvelder leidde daarmee de eerste Utrechtse zege sinds 2 oktober in.

Ricardo Pepi (FC Groningen)
Pepi begint zijn draai bij Groningen te vinden. Nadat hij midweeks al trefzeker was in het bekerduel met FC Dordrecht, was hij tegen PSV verantwoordelijk voor de openingstreffer. De Amerikaan was de aanjager tijdens de overwinning van Groningen.

Brian Brobbey (Ajax)
Krijgt in de punt van de aanval weer de voorkeur boven Mohammed Kudus en beschaamt het vertrouwen van Alfred Schreuder allesbehalve. Met twee doelpunten bracht hij Ajax tegen RKC in veilige haven. Vooral zijn eerste doelpunt was een fraaie: RKC-verdediger Shawn Adwoye maakte geen schijn van kans toen Brobbey zijn lichaam gebruikte om weg te draaien.