Van Basten over verbanning Ronaldo: 'Zo ga je niet met een grootheid om'

Van Basten over verbanning Ronaldo: 'Zo ga je niet met een grootheid om'

24-10-2022 21:24
104

Marco van Basten kan zich vinden in de reactie van Cristiano Ronaldo tijdens de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De Portugees weigerde in te vallen, waardoor hij voor een week uit de selectie werd gezet door manager Erik ten Hag. Van Basten kan het wel begrijpen dat Ronaldo niet wilde invallen.

"Hij is nog steeds een grootheid en zo ga je niet met een grootheid om", vertelt de oud-voetballer bij Rondo. "Het valt niet goed te praten, maar ik kan hem wel echt begrijpen. Ik snap wel dat hij denkt, bekijk het maar ik ga naar binnen. Hij was gewoon boos en beledigd. Want hij moest de hele tweede helft warmlopen en dan vallen er drie andere jongens in. Ik ben het ook wel met Ten Hag eens, maar ik kan het in deze van beide kanten wel begrijpen."

Ook Youri Mulder breekt een lans voor de Portugese superster. "We spreken hier over een van de grootste spelers ooit op deze planeet. Die laat je toch niet een hele tweede helft warmlopen en dan niet invallen. Ten Hag is een goede trainer, maar dit soort situaties pakt hij soms wat raar aan. Als ik dit me zou maken, dat ze mij dan een paar minuten voor tijd nog wilden inbrengen, dan was ik ook naar de kant gelopen."

Ronaldo speelde tot nu toe in twaalf officiële wedstrijden voor Manchester United. In die duels maakte de Portugees twee doelpunten. In de wandelgangen wordt al gesproken over een vertrek bij de club in januari.