Timber stipt Feyenoord-probleem aan: 'Zo kan je het wel noemen, ja'

Timber stipt Feyenoord-probleem aan: 'Zo kan je het wel noemen, ja'

28-10-2022 07:32
49

Volgens Quinten Timber schort het bij Feyenoord aan een killersmentaliteit. De middenvelder vindt dat Feyenoord zich te kort heeft gedaan tegen Sturm Graz (1-0), al houdt hij nog wel hoop op overwintering in de Europa League.

Door een late treffer van Otar Kiteishvili ging Feyenoord onderuit in Oostenrijk. "Uiteindelijk is het best eenvoudig. Bij een standaardsituatie in de laatste minuut krijg je hem tegen. Dat mag niet gebeuren", zegt Timber tegenover ESPN. "Bij zo'n situatie moet je je mannetje staan en zorgen dat er geen gevaar komt. Dat gebeurde wel en dat mag niet." 

Het ligt volgens de middenvelder aan het ontbreken van een 'killersmentaliteit'. "Zo kan je het misschien wel noemen, ja. Hier moeten we van leren", gaat hij verder. Volgende week is SS Lazio de tegenstander. De Rotterdammers moeten winnen om zicht te houden op overwintering in de Europa League. "We hebben het onszelf niet makkelijk gemaakt, maar er is genoeg kans. We gaan natuurlijk voor het hoogst haalbare en dat gaan we volgende week zien. Of dat reëel is? Ja, honderd procent."

Feyenoord kan nog tweede, derde en vierde in de groep worden, waardoor alle scenario's open liggen: Europa League-voetbal, Conference League-voetbal of niets na de winterstop.