FIFPRO eert Excelsior-aanvoerder El Yaakoubi voor maatschappelijke betrokkenheid

FIFPRO eert Excelsior-aanvoerder El Yaakoubi voor maatschappelijke betrokkenheid

28-10-2022 14:43 Laatste update: 14:52
42

Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi is door de FIFPRO verkozen tot winnaar van de award voor Player Activism. De verdediger ontvangt de prijs omdat hij zich inzet voor Stichting Durf te Dromen.

De FIFPRO is een internationale spelersvakbond die maatschappelijke betrokkenheid van professionele voetballers aanmoedigt. Elk jaar worden er diverse prijzen uitgereikt binnen diverse categorieën. De Nederlandse vakbond schoof dit jaar El Yaakoubi naar voren als genomineerde. En met succes. 

De 26-jarige verdediger komt met Stichting Durf te Dromen in actie voor een betere talentontwikkeling en begeleiding in schoolwerk. De stichting richt zich specifiek op kinderen uit Overvecht, een wijk in Utrecht. 

De sociaal geëngageerde El Yaakoubi zet hiermee een mooi punt achter een verder zeer ontstuimige maand. Op 16 oktober kreeg hij veel aandacht omdat hij besloot tijdens het uitduel met Ajax de regenboogband niet om zijn arm te doen. Vrijwel alle andere Eredivisie-aanvoerders deden dat wel. De uitleg die hij na afloop gaf, zorgde voor een storm aan reacties.