Barcelona-legende Iniesta kampte met depressie: 'Keek altijd uit naar de nachten'

Barcelona-legende Iniesta kampte met depressie: 'Keek altijd uit naar de nachten'

28-10-2022 14:58 Laatste update: 15:55
28

Andres Iniesta kampte met depressies tijdens zijn loopbaan als voetballer. Dat vertelt de nog steeds actieve middenvelder in The Wild Project podcast. Met deze bekentenis wil Iniesta mensen aansporen om te praten over hun depressies.

"Je kruipt in je lichaam en geest, waardoor alles er zwart uit begint te zien", vertelt de middenvelder van Vissel Kobe over de donkere periode in zijn leven. "Ik keek elke keer uit naar de nacht, omdat ik dan mijn pil in kon nemen en kon rusten. Dat was mijn pleziermoment. Dat kun je niet begrijpen zonder dat je het zelf hebt gevoeld. Ik was niet aangeslagen door een gebeurtenis, zoals een verloren wedstrijd. Bij mij was het echt iets anders."

Iniesta wil door zijn verhaal te vertellen mensen inspireren om te praten over hun gevoelens. "Als mensen zien dat een bekend iemand dit ook heeft gehad, dan weten ze dat iedereen hier tegenaan kan lopen. In theorie heb ik al het geld en de mooiste dingen ter wereld, maar het gaat niet om materialistische zaken. Ik wil dit op een natuurlijke manier communiceren. Want van sommige fases in je leven herstel je niet meer."

De middenvelder van in het verleden FC Barcelona won in zijn loopbaan alles wat er te winnen viel. Hij won een WK en EK met Spanje en won LaLiga en de Champions League met de Catalaanse club.