FC Twente door dubbelslag Sem Steijn te sterk voor RKC Waalwijk

30-10-2022 16:26 Laatste update: 16:45
27

FC Twente heeft de drie punten in de eigen Grolsch Veste gehouden tegen RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Ron Jans was met 3-0 te sterk. Daarmee komt het voor even in de top-3 van de Eredivisie, maar wel met een wedstrijd meer dan Feyenoord en AZ.

Het was de thuisploeg die na 22 minuten de score opende in eigen huis, althans zo leek het in eerste instantie. Ricky van Wolfswinkel scoorde uit een scrimmage, maar de VAR constateerde hands in aanloop naar het doelpunt en dus bleef het 0-0. Een kleine tien minuten later viel het doelpunt alsnog. Sem Steijn maakte af na een fijne, lage voorzet: 1-0. De voorsprong was verdiend en hing al een tijdje in de lucht.

Op slag van rust maakte diezelfde Steijn er ook direct 2-0 van na een goed schot uit een teruggetrokken voorzet, dit keer van links. Steijn is bij de Enschedeërs in bloedvorm en scoort gemiddeld gezien elke 57 minuten.

In de tweede helft zocht RKC nadrukkelijk naar de aansluitingstreffer. De uitploeg had kansjes met Julen Lobete en Zakaria Bakkali. Bij Twente zakte het niveau ietwat af. RKC had meer balbezit en het leek erop dat de aansluitingstreffer in de lucht ging. Toch bleef die uit. Sterker nog, het was Twente dat opnieuw scoorde via Van Wolfswinkel, die direct na zijn doelpunt met een glimlach op zijn gezicht naar de kant werd gehaald.

De Tukkers zijn door de overwinning toegetreden tot de top-3 van de Eredivisie. Dat beeld is enigszins vertekend, omdat Feyenoord en AZ nog een wedstrijd minder hebben gespeeld. Steijn werd uitgeroepen tot de 'koning' van de wedstrijd.