Slot oneens met suggestie over Feyenoord-opstellingen: 'Extreem overdreven'

Slot oneens met suggestie over Feyenoord-opstellingen: 'Extreem overdreven'

03-11-2022 18:41 Laatste update: 19:32
11

Arne Slot heeft tekst en uitleg gegeven over de verrassende basisplek van Igor Paixão bij Feyenoord. De Braziliaan maakt zijn basisdebuut in de allesbepalende wedstrijd tegen SS Lazio. Slot vertelt ook meer over zijn opstelling en over de mogelijke scenario's in de groep van Feyenoord.

Voor Feyenoord is de opdracht duidelijk: in bijna alle gevallen moet er gewonnen worden van Lazio, om door te kunnen in de Europa League. Slot denkt met Paixão de meeste kans te maken. "Igor is een speler die heel goed in de één-tegen-één is", legt hij uit bij ESPN. "Hij heeft ook diepgang en kan het verschil maken op basis van individuele kwaliteiten. Dat deed hij in Brazilië."

"Hij is nu ook wat langer bij ons en is de Engelse taal ietsje meer machtig", vervolgt Slot. "Als we right of left zeggen, weet hij nu wel wat daar mee bedoeld wordt. Het is dus een samenloop van omstandigheden. Ik zie dat wij als team heel vaak in de eindfase komen, maar vanuit daar ontbreekt het soms aan creativiteit."

Slot maakt ook duidelijk dat Sebastian Szymański als rechtsbuiten begint en Javairô Dilrosun als aanvallende middenvelder. Slot is het echter niet eens met de suggestie dat het soms een kwesie van steen, papier, schaar lijkt bij het maken van de Feyenoord-opstelling. "Dat is in mijn beleving extreem overdreven. Ik probeerde gisteren (woensdag, red.) uit te leggen dat we met dezelfde elf spelen, tenzij spelers later binnenkomen of weggaan, of we met blessures kampen."

Feyenoord is mogelijk ook afhankelijk van het resultaat bij Midtjylland-Sturm Graz. Slot wil echter niet te veel naar dat duel kijken. "Ik denk vooral dat ik moet bijhouden wat er bij ons gebeurd. De mooie uitspraak is dan: daar heb je de meeste invloed op. Maar als ik zo naar de scenario's kijk moeten we in alle gevallen winnen. Tenzij Midtjylland gelijk staat op het eind. Dan kun je alleen nog steeds geen risico nemen. Als Midtjylland in de 93ste minuut de winnende maakt, dan lig je er ook uit. We moeten vooral voor de winst spelen."