Spelersrapport: PSV verder in Europa, drie onvoldoendes in zakelijke overwinning

03-11-2022 22:56
48

PSV heeft in Noorwegen een zakelijke overwinning geboekt met een geïmproviseerde opstelling. Veel spelers kregen rust met het oog op de wedstrijd tegen Ajax. Het was geen spektakelstuk, maar de Eindhovenaren deden wat ze moesten doen. Drie spelers speelden onder de maat. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Joël Drommel - 7: pakte een paar ballen en maakte in de tweede helft een goede redding. Had verder niet heel veel te doen in het Aspmyra Stadium. Kreeg er nog wel één tegen in het slot van de wedstrijd.

Ki-Jana Hoever - 4: speelde niet best. Soms had hij verdedigend een sterk moment, maar knoeide hij direct daarna met het balbezit door een onzuivere pass te geven. Had op een gelukkige manier een aandeel in de openingsgoal. Kan nog niet echt mee op dit niveau.

Jordan Teze - 7:  Teze was ijzersterk als centrumverdediger. Haalde ontzettend veel weg en was met zijn snelheid belangrijk voor de defensie.

Armando Obispo - 7: was belangrijk en haalde een aantal voorzetten weg. Verlegde het spel goed met zuivere passing. Werd na 45 minuten gewisseld.

Fredrik Oppegard - 6: eerste basisplek voor hem in Europa. Hij had het zwaar, maar hield goed stand. Moest er keihard voor werken. Had wel iets meer risico mogen nemen in zijn spel.

Joey Veerman - 6: werkte hard op de achtergrond en was stabiel. Geen uitschieters. Het was solide wat de middenvelder liet zien.

Guus Til - 5: speelde erg ongelukkig. Had in de openingsfase een misser en was ook niet nauwkeurig genoeg in de passing.

Richard Ledezma - 6: Ledezma was in de eerste helft een beetje onzichtbaar. In de tweede helft maakte hij beter gebruik van de kans die hij kreeg van Ruud van Nistelrooij.

Noni Madueke - 5: was nog niet altijd even succesvol. Miste een enorme kans op de 0-3 en is duidelijk nog niet de oude. Ongelukkig is het goede woord om hem te omschrijven.

Luuk de Jong - 6: had vast op wat meer goede voorzetten gehoopt van de twee vleugelspelers. De Jong kwam de tweede helft niet meer in actie.

Johan Bakayoko – 6,5: veel van zijn voorzetten mislukten. Hij doet veel dingen best aardig, maar vaak lukt het ook niet. Verdubbelde de voorsprong in de tweede helft om zijn eerste Europese goal te maken. Zijn dreiging alleen al is een groot wapen.

Wissels
André Ramalho – 6: verving Obispo en mocht de tweede helft meespelen. Pakte dom geel na het rekken van tijd. Haalde het één en ander weg om gevaar van de thuisploeg te voorkomen.

Anwar El Ghazi – 6,5: kwam in het veld voor De Jong na 45 minuten. Had oog voor Bakayoko en maakte veel goede beslissingen.

Erick Gutiérrez – 6,5: verving Veerman na de rust. Bracht stabiliteit in de ploeg.

Yorbe Vertessen - x: verving Madueke in de 70e minuut. Speelde te kort voor een beoordeling.

Emmanuel van de Blaak - x: maakte zijn debuut in de laatste minuten. Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Ruud van Nistelrooij – 7: zei voorafgaand dat hij dit duel uiterst serieus nam, maar stelde toch een halve B-ploeg op met Ajax in het vooruitzicht. Achteraf heeft hij daar goed aan gedaan.