Schreuder vertelt over Blind-reactie na reserverol bij Ajax: 'Was nieuw voor hem'

Schreuder vertelt over Blind-reactie na reserverol bij Ajax: 'Was nieuw voor hem'

04-11-2022 14:53 Laatste update: 15:23
48

Daley Blind speelde dinsdag geen minuut tegen Rangers FC, maar de routinier is daar op een professionele manier mee omgegaan. Dat zegt Alfred Schreuder op zijn persconferentie. De Ajax-trainer laat zich ook uit over de spitsenstrijd tussen Mohammed Kudus en Brian Brobbey en over de vorm van eerstgenoemde.

Dinsdag koos Schreuder voor Owen Wijndal en Devyne Rensch als linksbacks in Schotland. In de media werd dat flink uitgemeten, maar volgens Schreuder heeft Blind er goed op gereageerd. "Voor de wedstrijd heb ik ook uitgelegd dat ik Owen wilde zien op dit niveau, dat is ook belangrijk. Ik heb dit ook gecommuniceerd naar Daley. Zondag (tegen PSV, red.) zullen we kijken wat we gaan doen, dan zullen jullie dat ook zien. Daley heeft het gewoon professioneel opgepakt. Natuurlijk is een speler niet blij als hij niet speelt. Dat hoort er ook bij en het was even nieuw voor hem. Maar vandaag heeft hij gewoon prima getraind."

Wedden

Meer odds

Schreuder krijgt ook de vraag wie er in de spits zal staan tegen PSV, Brobbey of Kudus. "Nee ik ben er nog niet uit", antwoordt de coach. Waarom Kudus nog niet op tien heeft gespeeld onder mij? Omdat ik andere keuzes maak. We hebben meer dan vier goede middenvelders, dat zei ik al aan het begin van het seizoen. We kijken naar wat het beste is voor het team, dat is het belangrijkste. Het team gaat boven het individu."

Als een journalist stelt dat Kudus in vorm is, antwoordt Schreuder wat scherper. "Je zegt zelf: Kudus is in vorm. Op welke positie? In de spits inderdaad. Hij heeft inderdaad zelf aan dat hij liever op 10 speelt, maar ik ben de trainer. En ik doe wat het beste is voor Ajax. Het is het beste voor Ajax om Kudus niet op 10 te zetten, omdat hij in vorm is."