De Boer bedankte voor tijdelijke terugkeer bij Ajax vanwege schoonzoon

De Boer bedankte voor tijdelijke terugkeer bij Ajax vanwege schoonzoon

04-11-2022 20:18
51

Frank de Boer was vorig jaar in beeld om Danny Blind te vervangen in de raad van commissarissen van Ajax. De ex-trainer van de Amsterdammers en voormalig bondscoach van Oranje zag daar vanaf vanwege zijn schoonzoon, scheidsrechter Joey Kooij.

Blind moest zijn positie bij Ajax opgeven om als assistent van bondscoach Louis van Gaal aan de slag te kunnen. De Boer werd vervolgens benaderd voor een terugkeer door de landskampioen. "Ik kon eventueel bij de rvc van Ajax aan de slag, toen Danny Blind assistent werd van Louis", vertelt hij bij NH. "Toen heb ik gevraagd of het eventueel schadelijk kon zijn voor de carrière van mijn schoonzoon (Kooij, red.)."

Daar kreeg De Boer een bevestigend antwoord op van de KNVB. "Uiteindelijk hebben ze gezegd dat hij waarschijnlijk geen Ajax-wedstrijden mocht fluiten. Dus toen heb ik het niet gedaan. De kans was groot dat ik het anders wel had gedaan, want het was voor een bepaalde periode. Na het WK zou Danny die positie gewoon weer innemen. Maar ik heb het dus niet gedaan, omdat ik eventueel zijn carrière (die van Kooij, red.) in de weg zou staan."

Kooij kwam recent nog in het nieuws, nadat hij was aangesteld voor de wedstrijd tussen AZ en FC Volendam. De Alkmaarders hebben een sponsor waar de dertigjarige scheidsrechter werkzaam is.