Ihattaren accepteert helpende hand Sneijder: 'Hij heeft het licht gezien'

Ihattaren accepteert helpende hand Sneijder: 'Hij heeft het licht gezien'

07-11-2022 20:55 Laatste update: 23:28
184

Wesley Sneijder heeft Mohamed Ihattaren onder zijn hoede genomen. De recordinternational van Oranje heeft maandag laten weten dat de talentvolle middenvelder inmiddels het licht heeft gezien, en weer traint.

Sneijder deed onlangs een oproep aan Ihattaren waarin hij aangaf hem graag te willen helpen. Op 5 november werden de twee gespot bij een amateurwedstrijd in Aalten. Daar blijft het niet bij. "We zijn vandaag begonnen met trainen. Hij heeft mijn oproep al een tijdje terug gezien. Hij schaamde zich om mij eerder te contacteren. Hij zei: ik kijk echt tegen je op, dus ik vond het heel moeilijk om je te bereiken."

Ondanks die drempel heeft Ihattaren dat toch gedaan. De linkspoot, die recent brak met Ajax, lijkt de knop weer om te hebben gezet. "Hij gaat er voor zegt hij. Hij staat er heel positief in. Het is een zware periode geweest, hij weet dat hij fout is geweest." Ihattaren kwam de afgelopen periode vaak negatief in het nieuws. Zijn naam viel een aantal keer in relatie tot het criminele circuit.

Begin volgend jaar keert de voormalig PSV’er terug naar zijn werkgever Juventus. Sneijder gaat met hem mee. "Ik heb gezegd: ik doe het voor jou. Je moet het wel echt willen. Ik ben blij dat hij het licht heeft gezien. Nu moet hij het volhouden. Ik zie echt in zijn ogen dat hij wil. Je ziet hem luisteren en denken tegelijk."