Voetbal International: Ajax is beloftes richting Schreuder niet nagekomen

Voetbal International: Ajax is beloftes richting Schreuder niet nagekomen

14-11-2022 15:30
121

Ajax is bepaalde beloftes richting Alfred Schreuder niet nagekomen, weet Voetbal International. Zo kreeg hij bij zijn aanstelling te horen hebben dat er niet meer dan vier basisspelers zouden vertrekken.

Dat gebeurde wel: Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui (beiden Bayern München), Antony, Lisandro Martínez (beiden Manchester United) en Sébastien Haller (Borussia Dortmund) vertrokken uit Amsterdam. Volgens VI werd Schreuder verteld dat het naar United vertrokken duo in ieder geval voor Ajax behouden bleef.

Het medium schetst dat Ajax geen duidelijke technische koers vaart. Om die reden willen de Amsterdammers op korte termijn weer een technische man in de raad van commissarissen. Danny Blind staat op de nominatie om die vacature op te vullen. Hij zou 'structuur in de voetbalorganisatie' moeten aanbrengen. 

Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar voeren sinds het vertrek van Marc Overmars het technische beleid. 'Hamstra is sinds februari in het diepe gegooid en moet zichzelf maar zien te redden, en in de tussentijd ook de onwetende Huntelaar wegwijs maken in het vak', klinkt het.