Cillessen verdedigd in de media: 'Van Gaal maakt het alleen maar erger'

Cillessen verdedigd in de media: 'Van Gaal maakt het alleen maar erger'

17-11-2022 10:34 Laatste update: 10:39
48

Sander Westerveld en Henk Timmer zijn verrast door de keuze van Louis van Gaal om Jasper Cillessen niet mee te nemen naar het WK. De voormalig keepers hekelen de manier waarop de NEC-doelman in de media onder een vergrootglas kwam te liggen.

Van Gaal besloot Cillessen en Mark Flekken thuis te laten en koos voor Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert. "Wat ik trouwens wel jammer vond: Rafael van der Vaart noemde Cillessen onlangs 'een naar mannetje'. Jasper wilde daar vervolgens niet op reageren, maar had gewoon met een kwinkslag moeten zeggen: Joh, ik heb Rafael meegemaakt. Hij zit er nu als analist. Grappig ventje, is hij niet een beetje aangekomen?", zegt Timmer tegen De Telegraaf

"Of hij mij een leuke gozer vindt of niet, daar kan ik weinig aan doen. Hij kon wel redelijk voetballen. Ik wens hem veel succes en ik ga weer verder met m'n carrière.’ Dan lacht Rafael daar vervolgens om en is het klaar. Nu blijft zoiets hangen", aldus de oud-keeper van onder meer AZ en Feyenoord. Westerveld heeft zich vooral geërgerd aan de manier waarop Van Gaal het nieuws bracht. "Wat ik het ergste vond, was dat er bij de persconferentie van Van Gaal eigenlijk geen échte reden naar buiten kwam waarom Cillessen niet is geselecteerd."

Van Gaal stelde dat Cillessen niet in de juiste vorm verkeert, al wordt er in de media gesuggereerd dat de NEC-sluitpost niet kan omgaan met een reserverol. "Als Van Gaal een goede reden had gegeven waarom Cillessen er niet bij is, dan is dat prima. Nu wilde hij hem misschien beschermen, maar maakte hij het veel erger. En dan selecteert Van Gaal wél Pasveer, maar zegt hij vervolgens over hem dat hij ook niet in vorm is..."