'Manchester United klaagt Ronaldo aan vanwege contractbreuk'

'Manchester United klaagt Ronaldo aan vanwege contractbreuk'

18-11-2022 13:32
123

Manchester United wil zo snel mogelijk afscheid nemen van Cristiano Ronaldo. De Premier League-topclub gaat de 37-jarige aanvaller aanklagen vanwege contractbreuk, melden onder meer The Guardian en ESPN.

The Mancunians hebben twee advocaten op de zaak gezet, schrijft The Guardian. Ronaldo heeft zich onmogelijk gemaakt op Old Trafford door zijn explosieve interview met Piers Morgan. Als het aan United ligt, komt hij nooit meer in actie voor de club. De Portugese international heeft al te horen gekregen dat hij zich na het WK in Qatar niet meer op trainingscomplex Carrington hoeft te melden.

In gesprek met Piers Morgan uitte Ronaldo meerdere beschuldigingen aan het adres van United. Zo voelde de aanvaller zich buitengewerkt, toonde de clubleiding geen empathie nadat zijn pasgeboren zoontje overleed in april en zou de familie Glazer niets om de club geven. Ook Erik ten Hag kreeg een veeg uit de pan: Ronaldo liet weten geen respect te hebben voor de Nederlandse manager.

United reageerde vrijdag in een kort statement, waarin 'gepaste stappen' werden aangekondigd. Volgens ESPN en The Guardian betreft het dus het beëindigen van zijn contract en een mogelijke rechtszaak wegens contractbreuk. Ronaldo ligt nog tot het einde van het seizoen vast in Manchester, waar hij zo'n 575.000 euro per week verdient.