Blind schetst situatie in Qatar: 'Je ziet dat het echt uit de grond gestampt is'

Blind schetst situatie in Qatar: 'Je ziet dat het echt uit de grond gestampt is'

19-11-2022 12:49
59

Voor Daley Blind is het rondlopen in Qatar niet direct een andere gewaarwording dan dat was op andere eindtoernooien. De verdediger van Ajax refereert daarmee aan het WK in Brazilië en de favela’s die daar dichtbij de accommodaties van de spelers waren.

"We hebben natuurlijk deze week met de arbeidsmigranten het veld mogen delen", vertelt Blind tegen de NOS over de situatie in Qatar. "Dat was een bijzondere ervaring. Je ziet natuurlijk ook om je heen wat voor gebouwen er staan en hoe het eigenlijk uit de grond gestampt is. Maar wij zijn hier natuurlijk wel met een doel en dat is voor ons het voetbal. Dus die focus blijft daar continu op. Het blijft voor ons wel prettig om de realiteit even onder ogen te zien en met die mensen te communiceren."

Blind speelde ook al bij Oranje tijdens het WK in Brazilië. Toentertijd leefde hij ook naast de sloppenwijken en favela’s waar mensen onder erbarmelijke omstandigheden moesten leven. Dat was voor hem ook een heftige eyeopener. "In Brazilië was het ook een heel andere wereld. De favela was heel dichtbij, soms zelfs naast de stadions. Dat was toen ook ontzettend confronterend en dat is iets wat je in Qatar dan weer minder direct ziet."