'Frimpong laat zich zien bij Oranje, Van Gaal nodigt Truus en spelersvrouwen uit'

'Frimpong laat zich zien bij Oranje, Van Gaal nodigt Truus en spelersvrouwen uit'

22-11-2022 12:00
19

Het Nederlands elftal beleeft, daags na de 0-2 overwinning tegen Senegal, een ontspannen dinsdagmorgen. Onder toeziend oog van familie en Wesley Sneijder werkt de ploeg van Louis van Gaal een training af. Dit schrijven de media na de eerste zege in de groepsfase.

'Toernooivoetbal'
Uiteraard wordt er nog teruggeblikt op de moeizame overwinning. "Dit is gewoon Denemarken 2010", stelt Nigel de Jong bij de NOS, doelend op de openingswedstrijd van Oranje in Zuid-Afrika. "Typisch een eerste duel op een toernooi. Je voelt je net niet helemaal lekker, bent een beetje gespannen. Wij speelden toen ook slecht tegen Denemarken, maar je wint 'm en je krijgt er een lekker gevoel van."

De Telegraaf spreekt van 'typisch toernooivoetbal' en is kritisch op Vincent Janssen. "Als Depay niet fit is moet je met Gakpo in de spits spelen en dan zet je Klaassen erachter. Hij (Janssen, red.) moet een aanspeelpunt zijn, maar dat was hij ook niet. Dit is iets te hoog gegrepen voor Janssen. Ook Bergwijn viel verschrikkelijk tegen. Hij heeft zijn Ajax-vorm meegenomen naar het Nederlands elftal", aldus Valentijn Driessen.

'Niet goed spelen en toch winnen, waar kennen we dat van?', schrijft Voetbal International. 'Niet voor niets grijpt bondscoach Louis van Gaal vaak terug naar acht jaar geleden, het WK in Brazilië.' Het medium constateert dat er precies gebeurt waar Van Gaal op hoopt. 'Duidelijkheid, organisatie, overwinning en daarna pas goed spel in de uitvoering, misschien. De droom van Oranje en Louis van Gaal is na een week in Doha alleen nog maar sterker geworden en is álles waard.'

Spelersvrouwen en Sneijder
'Onder luid applaus van aanwezige spelersvrouwen, vriendinnen en familieleden is het Nederlands elftal begonnen aan de voorbereiding op het tweede WK-groepsduel van vrijdag met Ecuador', schrijft het Algemeen Dagblad dinsdagmorgen. De basisspelers zijn wel op het trainingsveld, maar beperken zich tot rek- en strekoefeningen. De wisselspelers spelen een vijf-tegen-vijf. Behalve de spelersvrouwen zijn ook Truus van Gaal, de vrouw van de bondscoach, en Wesley Sneijder aanwezig bij de Oranje-training. 

Jeremie Frimpong laat zich op de training van dinsdag zien met een fraaie treffer. De rechtervleugelverdediger is een van de elf spelers die niet in actie is gekomen en traint voluit in het zonnige Doha.