Marokkaanse international in beeld bij Ajax: Klopt dat ze geïnteresseerd zijn

Marokkaanse international in beeld bij Ajax: "Klopt dat ze geïnteresseerd zijn"

27-11-2022 08:15
29

Bilal El Khannouss is één van de verrassingen in de WK-selectie van Marokko. De achttienjarige middenvelder speelde zich in de kijker door zijn goede prestaties bij KRC Genk. Ook Ajax heeft hem al enige tijd op de radar, onthult zijn vader.

El Khannouss moet zijn debuut voor de Leeuwen van de Atlas nog maken, maar hij is wel van de partij op het WK. Tegen Kroatië bleef hij woensdag op de bank. De aanvallende middenvelder verdiende zijn uitverkiezing met zijn goede prestaties bij Genk. Voor de Belgische club speelde hij dit seizoen al zestien competitieduels, waarvan vijftien als basisspeler. Daarin gaf hij overigens pas één assist.

Zijn vader beaamt dat er interesse is voor El Khannouss, maar de Marokkaanse familie blijft daar rustig onder. "Ajax? Ja, het klopt dat ze geïnteresseerd zijn. Ze volgen Bilal al sinds zijn dertiende. Maar hij zit uitstekend bij KRC Genk en concentreert zich nu daarop", zegt hij tegen Het Belang van Limburg.

Wel heeft El Khannouss een speciale band met de Amsterdammers. Hij draagt niet voor niets 34, het oude rugnummer van Abdelhak Nouri. "Bilal brengt Nouri wel vaker een bezoekje, omdat Nouri hem al volgde voor zijn ongeluk. Twee maanden geleden ging hij er nog langs", legt zijn vader uit.

Voor El Khannouss wacht een bijzonder affiche op het WK. Hij werd geboren in België, maar staat zondag tegenover de Rode Duivels. De aftrap is om 14.00 uur.