Ziyech blijft kalm na grootse stunt Marokko: 'Dit had je niet verwacht, hè?'

Ziyech blijft kalm na grootse stunt Marokko: 'Dit had je niet verwacht, hè?'

06-12-2022 19:19
50

Hakim Ziyech is tevreden en kalm na de grootse stunt van Marokko op het WK. De Leeuwen van de Atlas wonnen na strafschoppen van Spanje, waardoor ze nu in de kwartfinale staan. Ziyech hoopt echter op nog meer.

Door de overwinning op Spanje hoort Marokko nu bij de acht beste landen van de wereld. "Ja, dat had je niet verwacht, hè?", zegt een blije Ziyech tegen NOS-verslaggever Joep Schreuder. "Ik denk veel andere mensen ook niet. We zijn trots en blij, we hebben hier hard voor gewerkt."

Ziyech denkt dat er nog meer moois in het vat zit voor Marokko. "We moeten erin geloven. Vandaag winnen we na penalty's, maar dat kon ook net zo goed anders zijn. Spanje kreeg in de laatste minuut van de verlenging namelijk nog een behoorlijke kans. Dus ja, we zijn enorm blij. We zijn nog niet klaar. Het maakt niet uit of het Portugal of Zwitserland wordt, we gaan altijd van onze eigen kracht uit."

Middenin het interview onderbreekt iemand de boel even. 'Lekker Ziyech, ja!', roept iemand van het Marokkaanse team naar Ziyech, die zijn lach niet kan onderdrukken. "Ik ga lekker genieten", besluit hij.