Parool: Noppert kost 10 miljoen, Kudus 30 miljoen, Ajax volgt Braziliaan

Parool: Noppert kost 10 miljoen, Kudus 30 miljoen, Ajax volgt Braziliaan

12-12-2022 18:54 Laatste update: 19:01
197

SC Heerenveen vraagt tien miljoen euro voor Andries Noppert, meldt Het Parool, dat weet dat Ajax een vervanger zoekt voor Mohammed Kudus. Het zou gaan om de Braziliaan Marcos Leonardo.

Onduidelijk is of Noppert bovenaan de lijst van Ajax staat, maar De Telegraaf en Voetbal International wisten maandag wel te melden dat Ajax de situatie rond Noppert serieus volgt. Het Parool weet dat de doelman van Heerenveen tien miljoen euro moet kosten. Technisch manager Ferry de Haan laat weten dat Heerenveen achterover leunt en het op zich af laat komen.

Kudus
The Athletic meldde al dat Kudus een vertrekwens heeft en Het Parool weet dat Ajax bereid lijkt mee om mee te werken. Kudus wil graag als aanvallende middenvelder spelen, terwijl trainer Alfred Schreuder (foto) hem meer als spits ziet. De Ghanees zou ruim dertig miljoen euro moeten kosten. 

Klaas-Jan Huntelaar, die samen met Gerry Hamstra, de technische taken op zich neemt, was onlangs in Brazilië en naar verluidt bekeek hij Marcos Leonardo van Santos, een negentienjarige aanvaller.