Brands duidelijk over opvolger De Jong: 'Moet richting het nieuwe seizoen komen'

Brands duidelijk over opvolger De Jong: 'Moet richting het nieuwe seizoen komen'

12-12-2022 22:00 Laatste update: 22:04
12

Marcel Brands vindt dat er dit seizoen nog een nieuwe technisch directeur bij PSV moet komen. Dat meldt de algemeen directeur van de Eindhovenaren in de Eeuwig Trouw talkshow van de supportersvereniging van de club.

"Intern hadden we al snel afgesproken dat we eerst gingen kijken naar hoe we de functie zouden invullen en met welk profiel", vertelt Brands over de vervanging van John de Jong. Hij vertrok eerder dit jaar na een verschil van mening met de RvC bij de Eindhovenaren. "Ik heb zelf veel gesprekken gehad met geledingen binnen de club. Wij dachten bij onszelf dat we het in ieder geval tot de winterse transferwindow zelf op konden lossen, maar richting het volgende seizoen moet er een nieuwe technisch directeur komen."

Eerder gingen er verschillende geruchten rond over de vervanger van De Jong. Zo zou Frank Arnesen gevraagd zijn om terug te keren en een duo van clubmensen Ernest Faber en Jan Vennegoor of Hesselink viel binnen de mogelijkheden. De groep mensen die beschikbaar is lijkt wel steeds kleiner te worden, aangezien Ajax en Feyenoord ook nog zoeken naar de juiste invulling voor de technische kant van het bestuur.

"Ik weet niet naar wat voor profiel Ajax en Feyenoord op zoek zijn. In Amsterdam hebben ze daar nu al twee mensen lopen, Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, dus ik weet niet of ze daar iemand bij willen. Ik zag ook dat de KNVB op zoek is naar een technisch manager, net als de Eredivisie CV."