Details over Utrecht-voorval: 'Fraser greep tikkeltje irritante Younes bij keel'

Details over Utrecht-voorval: 'Fraser greep tikkeltje irritante Younes bij keel'

14-12-2022 14:54
206

Als Henk Fraser niet zelf was opgestapt, dan was hij waarschijnlijk ontslagen door FC Utrecht. Dat meldt Voetbal International, dat stelt dat de vulkaan Fraser tot uitbarsting is gekomen.

VI bevestigt dat de 56-jarige trainer het aan de stok kreeg met Amin Younes op de training. De selectie van Utrecht speelde een partijspel, waarbij Urby Emanuelson de scheidsrechter van dienst was. Toen hij weigerde te fluiten voor een overtreding, kwam Younes verhaal halen. 'Een tikkeltje te lang misschien, een beetje irritant bovendien', schrijft het weekblad.

Op dat moment voelde de Duitse vleugelspeler een duw in zijn rug. 'Hij draait zich om en zou daarna bij zijn keel zijn gegrepen. Niet door een emotionele medespeler, maar door Fraser. Vervolgens zou Younes samen met een medespeler van het veld zijn gestapt.' Hij ging ook niet met de selectie op trainingskamp naar Spanje, Fraser wel.

Het voorval zat de clubleiding van Utrecht echter niet lekker en grootaandeelhouder Frans van Seumeren voerde meerdere gesprekken met de directie. Bovendien stond een groot deel van de spelersgroep achter Younes. Daarmee werd duidelijk dat de positie van Fraser onhoudbaar was geworden. Hij stapte uiteindelijk zelf op, maar was anders waarschijnlijk ontslagen.

Fraser ging woensdag door het stof vanwege zijn grensoverschrijdende gedrag. "Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn", liet hij in een statement van de Domstedelingen weten.